9 Bedste tips til billigere indkøb

Gør dine handleture billigere med disse 9 bedste tips til billigere indkøb. Et af de helt store faldgruber vi kan have i vores økonomi, er når vi er ude for at handle vores dagligvarer. Alle supermarkeder er specielt indrettet til at forføre vores impulsive side. Det er nøje gennemtænkt at slik og chips er placeret i nærheden af kassen. Når du står stille i køen for at købe dine varer, er der en god risiko for at du lader dig overtale, af din søde tand og smider lidt ekstra i kurven. Så for at gøre indkøb billigere, er du nødt til at overvinde trangen til impuls køb.

De 20-50 kroner du bruger ekstra, føles måske ikke så slemt i øjeblikket, men hvis du handler hver dag og lader dig friste flere gange, løber beløbet hurtigt op.

Kunsten at undgå impulskøb

Hvad kan vi så gøre for at undgå impulskøb?

Først og fremmest er det en god ide at handle stort ind når du handler. Lav en madplan til en uge ad gangen og køb dine varer hver søndag eksempelvis. Hav styr på din indkøbsliste hjemmefra, og hold dig målrettet til den.

Fordelen ved at handle stort ind, er at det giver en masse ekstra fritid i resten af
ugen, hvor du ikke behøver at tænke på at handle hele tiden, og overveje hvad der skal laves af mad. Det gør hverdagen meget nemmere.

En anden fordel ved at handle stort ind, er at du minimerer antallet af gange du kan blive fristet til impulskøb.

Endnu et godt tip til at undgå impulskøb, er at undgå at handle når du er sulten. Når du er sulten, er der en større risiko for at du lader dig friste, af alt det lækre der står på hylderne ved kassen. Så sørg for at du handler kort tid efter du har spist.

Benyt dig af tilbudsaviser

Du kan bruge tilbudsaviser til at gøre indkøb billigere. Vi lever i en tid hvor prisen stiger på alt. Så det er med at holde øje med de billige varer og lave madplanen ud fra det.

Husk at lave en plan til en uge ad gangen og gør evt. plads til 1 eller 2 dage med restemad.

Hvis ikke du har et behov for at handle alle dine varer i den samme butik, så kig evt. i flere
forskellige tilbudsaviser, så du er sikker på at få fingrene i de bedste tilbud rundt omkring.

Hvis du har plads i fryseren, så køb lidt ekstra kød eller andre frysevarer, når du finder et godt tilbud. så har du også til ugen efter.

9 Bedste tips til billigere indkøb

Undgå at købe en plastik pose hver eneste gang du handler. Invester hellere i en ordentlig handlepose du kan genbruge igen og igen.

  • Undgå impulskøb
  • Køb til 1 uge ad gangen
  • Handl ud fra et madbudget
  • Hold dig til indkøbslisten
  • Spis før du handler
  • Læs tilbudsaviser
  • Lav restemad 1-2 dage
  • Brug fryseren
  • Hav handleposen med hjemmefra

GRATIS BUDGETSKEMA SKABELON
+ ADGANGSKODE TIL NETVÆRK

TILMELD DIG FOR AT MODTAGE EN GRATIS BUDGETSKEMA SKABELON
+ ADGANGSKODEN TIL PRIVATØKONOMI NETVÆRKET!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.