Invester I Indeksfonde med langsigtet strategi

Hvis jeg kun måtte give ét råd til investering ville det være, invester i indeksfonde med langsigtet strategi. Det råd bygger jeg på at investering i indeksfonde giver en god spredning, det er nemt, enhver kan investere i indeksfonde uden at bruge flere timer om ugen, på at analysere og holde øje med en masse forskellige aktier.

Af den årsag er investering i indeksfonde, det første jeg vil henvise til i forhold til investering. Det er i min optik det bedste og sikreste sted at investere sine penge.

Hvad er et indeks

Et indeks er en samling af aktier, der kan kategoriseres i samme gruppe. Det kan for eksempel være efter størrelse, geografi eller branche.

For eksempel er C25-indekset, et indeks over de 25 største danske aktier. Når aktierne er samlet i et indeks på denne måde, er det nemmere at følge udviklingen blandt en bestemt gruppe aktier.

Hvad er indeksfonde

Selvom jeg påstår at alle kan investere i indeksfonde uden at lære om hver en krog af aktiemarkedet. Skal du naturligvis stadig sætte dig ind i, helt præcist hvad du investerer dine penge i. Men hvad er indeksfonde så, og hvorfor er det så nemt?

En indeksfond er en type af investeringsforening, hvis portefølje af f.eks. aktier matcher et indeks – f.eks. det danske C25-indeks (OMXC25).

Indeksfonde er bl.a. kendte for deres lave omkostninger og risiko, hvilket gør dem et attraktivt valg for den almene dansker.

Fordelen ved indeksfonde

Når du investerer dine penge i en indeksfond, så investerer du dine penge i en lille bitte del af mange aktier, inden for en bestemt kategori af aktier, fremfor alle pengene i én eller få aktier. Derfor får du en stor spredning, og minimerer risikoen.

Det er nemt fordi at du ikke selv behøver at balancere din portefølje. Du kan i bund og grund nøjes med at investere i en enkelt indeksfond og så kan du ellers bare læne dig tilbage og lade dine penge arbejde for dig.

Det er faktisk meget, meget få mennesker i verden der er dygtige nok til at slå aktiemarkedet over en længere periode, ved selv at udvælge alle aktier til deres portefølje. Så medmindre at du er overbevist om, at du kan slå den statistik. Vil jeg anbefale at investere sikkert, og have indeksfonde som en stor del af din portefølje.

En indeksfond er ofte styret af computere der er programmeret til at handle efter et indeks, hvilket ofte resulterer i lavere omkostning for dig som investor.

 • Nemt
 • Stor spredning/mindre risiko
 • Typisk forbundet med lave omkostninger

5 populære indeksfonde

 • OMX Copenhagen 25 (OMXC25)
  Et godt sted at investere dine penge, hvis du tror på de danske virksomheder og den danske økonomi.
 • Dow Jones Industrial Average (DJIA)
  Består af de 30 største aktieselskaber i USA.
 • The Standard and Poor’s 500 (S&P 500)
  Er et index med ca. 500 amerikanske aktier, der repræsenterer et bredt udsnit af den amerikanske økonomi.
 • Deutscher Aktienindex (DAX)
  Følger de 30 mest handlede aktier på børsen i Frankfurt, som er den største af 7 tyske børser.
  DAX er det mest handlede aktieindeks i Europa, og da Tyskland har den største indflydelse på den europæiske økonomi, er indekset en rimelig god indikator for, hvordan det går i Europa.
 • Sparindex Bæredygtige Global
  Et aktieindeks fra Sparindex, som har fokus på bæredygtige aktier.

Opnå økonomisk frihed

Drømmer du om økonomisk frihed?

Så er det med at komme i gang med at invester i indeksfonde med langsigtet strategi, og tilrette dit liv efter at kunne opnå det mål.

En af metoderne til at opnå økonomisk frihed er FIRE metoden.

Læs mere om hvad FIRE er, lige her – Alt om FIRE og økonomisk uafhængighed

Den lille guide til investering

Ønsker du en detaljeret guide til hvordan du kommer i gang med investering så overvej at købe bogen: Den lille guide til investering

Køb bogen: Den lille guide til investering

Når du har læst denne bog, kan du finde ud af at investere uden hjælp fra andre. I takt med at investering er blevet mere almindeligt, er flere af os gået i gang med at få vores opsparinger til at vokse.

I denne bog får du alle de redskaber, du har brug for til netop dét.  Du får i bogen en grundlæggende introduktion til investering og en udførlig guide til selv at komme i gang. Du får overblik og styr på begreberne og kan, efter læsning, føle dig helt tryg, når du går i gang med at investere.

Bogen gennemgår blandt andet aktier, obligationer, fonde, børsmæglere, gebyrer, skat, strategi og psykolog på aktiemarkedet. Den giver desuden en introduktion til pension, børneopsparing og bæredygtig investering.

Bogen slutter med en komplet tringuide til dig, der er ny investor.  Sproget er let forståeligt, uden for mange dikkedarer og unødigt svære fagtermer. Bogen er et brugervenligt opslagsværk, der kan anvendes på alle niveauer.

GRATIS BUDGETSKEMA SKABELON
+ ADGANGSKODE TIL NETVÆRK

TILMELD DIG FOR AT MODTAGE EN GRATIS BUDGETSKEMA SKABELON
+ ADGANGSKODEN TIL PRIVATØKONOMI NETVÆRKET!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.